4 ting du skal være opmærksom på når du vælger sengeborde

Soveværelset er et ideelt værelse at få styr på i din boligindretning. Selvom det ikke er vågne timer du bruger her, er det trods alt et af de rum i huset du bruger længst tid i, og god boligindretning kan virkelig forbedre disse timer. 

Dette kræver dog et syn for alle rummets detaljer herunder sengeborde. Gode valg af sengeborde kan virkelig højne kvaliteten af dit soveværelse. Men hvad skal man særligt kigge efter når man ser på sengeborde? Få svaret på det og andet når vi giver den komplette guide til sengeborde.

Funktionalitet og størrelse

Et smart sted at starte er ved at tænke på funktionalitet, eller sagt på en anden måde: hvad skal jeg bruge mit sengebord til? Sengebordets funktioner har nemlig meget at sige når det kommer til hvilket sengebord du skal have, herunder særligt størrelsen på det.

Er du typen der godt kan lide at have flere bøger og blade, et glas vand og oplader til mobil liggende lige ved sengen, er det klart at du behøver ordentlig plads til dette. Ekstra opbevaringsplads kan også være en ide, men mere om dette senere. 

Har du ikke en fast brug af dine sengeborde kan det dog være smart at vælge et lille sengebord. Store sengebord kan hurtigt blive rodet til hvis du ikke passer på. Et mindre sengebord tvinger dig altså til at bruge sengebordet lidt mere sparsomt, hvilket kan være godt hvis du vil undgå rod. 

Væghængt sengeborde

En smart ting at gøre med skriveborde er at vælge nogen der kan hænges op. Fordelen med dette er, at selv med større størrelser får ophængte skriveborde rummet til at se større ud. Dette skyldes at gulvet holdes fri, hvilket giver følelsen af et større rum.

På den måde er væghængte sengeborde ideelle til små soveværelser. Et godt eksempel på dette er Jensens Add On sengebord. Sengebordet sidder godt nok ikke i væggen, men monteres direkte på sengerammen. Dette kombineret med bordets lille størrelse gør det til et både pænt og praktisk valg – både til små og store soveværelser.

En lidt alternativ måde at få et væghængt sengebord, er ved at vælge en fin hylde. Hylder kan fungere fint som sengeborde, og åbner en masse muligheder for sengeborde. De er særligt gode hvis du vil have et lidt stort, væghængt sengebord. 

Ekstra opbevaring

Som nævnt tidligere så kan sengeborde nemt komme til at rode. Ting som bøger, magasiner, natcreme og andre ting vi bruger omkring sengetid kan hurtigt hobe sig op. Derfor er det smart at vælge et sengebord med lidt ekstra opbevaringsplads.

Dette vil typisk sige et sengebord med en eller to skuffer under. Fordelen ved dette er at du stadig kan have alle dine ting ved dig, men også kan gemme nogen af dem væk så det ikke roder så meget. 

En god måde at bruge denne ekstra opbevaring, er ved at gemme de mere rodede ting væk og så holde bordpladen lidt minimalistisk. Skal du for eksempel have cremer eller noget medicin liggende, kan det nok komme i skuffen, og så holde bordpladen til en bog og et glas vand.

Gør det minimalistisk

Når det kommer til hvilken stil du gerne vil have dit sengebord skal være, er det selvfølgelig i høj grad din egne, personlige præferencer der kommer først. Hvad du kan lide og ikke kan lide ved du bedst selv, men når det så er sagt, så er der nogle gode tips til at få et superstilet sengebord i soveværelset. 

En generelt god regel i soveværelset er, at du bør holde det simpelt og minimalistisk. For meget spræl og for mange farver kan godt sætte hjernen på overarbejde – noget du ikke ønsker når du skal falde til ro og sove. Vælg derfor gerne generelt set en minimalistisk stil i dit soveværelse og lad dine sengeborde følge denne.